Lidt om J-pop con 2014

J-pop con er en manga messe, som foregår ovre i DGI-byen, København.

En manga messe er en art komsammen for dem, der er interesseret i manga, anime o.lign. De varer højst 3 dage, fredag-lørdag-søndag.

Grunden til at jeg gerne vil til manga messe er fordi at jeg interesserer mig for anime og manga, plus at jeg tager med + møder andre mennesker, som også kan lide det samme.

På manga messen kan man spille spil (pc, Playstation el. en ny art spillemaskine), købe bøger og mangaer + legetøj, købe frokost, købe kostumer & tilbehør, købe billeder osv.

Skal man til en manga messe, er det en god ide at man kan engelsk; nogle af sælgerne er udlændinge og kan ikke tale dansk.

Til en manga messe må man meget gerne komme udklædt som éns yndlingsfigur; det kaldes cosplay (en forkortelse af ”costume play”). Kostumerne er enten hjemmelavede eller købt, det er op til en selv. Vil man lave hjemmelavede, så kræver det at man kan sit håndarbejde (dvs. sy) og at man er kreativ.

Du kan også gå rundt i Københavns gågade, hvis du gerne vil det.

For at kunne komme med til en manga messe skal man huske på en del ting:

1.       Husk at købe en billet til manga messen. For at gøre det, går du ind på deres hjemmeside, j-popcon.com (tror jeg; ellers må man søge på Google), oprette en profil og bestille billet derefter. Vigtig note: husk at printe billetten ud; du kan kende billetten på at den har en stregkode. Pas godt på den. Mister du den, kan du altid gå ind på din profil og printe en ny ud (du behøves ikke at købe en ny, for den kan godt huske dig)

2.       Husk at bestille et hotelværelse, hvis du vil til manga messe alle 3 dage. Det kan også gøres på computeren (spørg evt. forældre, personale el. lign, hvis du har brug for hjælp til dette)

3.       Hvis du ikke bor i København, så husk at bestille bog togbillet og pladsbillet (sidstnævnte, hvis du rejser med flere og gerne vil sidde sammen med dem) 

4.       Husk at tage penge med, til mad, betaling af hotel & eget forbrug.

5.       Bring dit gode humør og din interesse for manga og anime J

 

 

God fornøjelse

Hilsen Sisse Bæk Petersen

 

PS: jeg har været til manga messe 2-3 gange, og jeg var vild med det. Jeg tog derhen sammen med en håndfuld unge fra Hilltop’s Club Savant, og et par stykker fra Idavang.